Julekalender

- en lokal julekalender til decemberhyggen

 

Tre besynderlige billeder, en nørdet far, en syg mor og en skrap moster er nogen af ingredienserne i julekalenderen ”Albummet”.

Højtlæsning i december
Den spændende julekalender kombinerer julehygge med lokalhistorie og kristendomsfaglig viden. Gennem fortællingen bringes lokal historie og spænding ind i decemberhyggen. 

Julekalenderen er inddelt i 15 afsnit, så den passer til antallet af skoledage i december, og hvert afsnit tager ca. ti minutter at læse op. Materialet består af en læsebog, en stor plakat til klassen, hvor eleverne skal sætte klistermærker på og en hjemmeside med uddybende informationer og billeder, som underbygger dagens afsnit i historien??? 

Historien
Søskendeparret Maria og Nikolajs mor er alvorligt syg og indlagt på Rigshospitalet, så derfor er deres mærkelige far, som de ikke rigtig kender, flyttet hjem til dem. 
De to børn vil rigtig gerne opfylde deres mors store juleønske. Hun ønsker sig et gammelt billedalbum, som hendes far for mange år siden lavede til hende. Desværre har albummet været væk længe. 

Det viser sig dog hurtigt, at moderens ønske ikke er så let at opfylde. Albummet er som sunket i jorden.  Derudover opdager de to børn og deres far en række mystiske kuverter, der sender dem ud på en skattejagt i lokalområdet til kirker og museer.

 

 

Målgruppe: 1.-3. klasse

Fag: Ca. 15 min. hver dag i december - med mulighed for mere

Periode: December 2019

Omfang: 6-8 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. november 2018

Aktiviteter: Oplæsningsbog * Plakat med klistermærker * hjemmeside

TILMELDING Julekalender