Ansigt til ansigt

- et projekt om mig selv og den anden

Siger mit ansigt altid sandheden? Vil det altid det bedste? Er jeg mit ansigt? Det er ofte på ansigtet, at vi genkender hinanden og registrerer følelser og stemninger hos den anden. Ansigtet er på en måde et trækpapir mellem indre og ydre. Men afslører ansigtet altid sandheden om, hvem vi er, bag om ryggen på os? Er det et vindue til sjælen eller en maske, man kan gemme sig bag? Det kan både lyve og tale sandt. Begge dele smitter af på den anden – og lægger sig mellem mennesker. Ansigt betyder det, der vender til eller at blive set. Så hvad sker der, hvis ansigtet ikke ønsker at vende til? Hvis vi kommer til at vende ryggen til hinanden?

I projektet skal eleverne filosofere over ansigtets forskellige betydningslag i kunst, litteratur, sprog og religion. De skal gennem en række dramaøvelser, lege med sproglige udtryk som fx at tabe ansigt, stå ansigt til ansigt, vende den anden kind til og arbejde med fortællingerne om den brændende tornebusk, Zakæus og Narcissus, der alle handler om at blive hhv. set eller overset. Ud fra det faglige begrebsparret skabelse og tilintetgørelse, skal eleverne fordybe sig i, hvad ansigtet betyder for etableringen og ødelæggelsen af mellemmenneskelige relationer. 

Skuespiller og instruktør Abelone Koppel kan komme ud på skolen i 2 lektioner og lave nogle af dramaøvelserne med eleverne.

Målgruppe: 7.-9. klasse

Fag: Kristendomskundskab, dansk

Periode: Januar-februar 2018

Omfang: 6-8 lektioner

Tilmeldingsfrist: 1. september 2018

Aktiviteter: Workshop med skuespiller

TILMELDING ansigt til ansigt