Hjemmesidens opbygning

Hjemmesiden består af to sektioner: højTID og HØJtid. Sektionen højTID indeholder materialer til fase 1, 2 og 3 til brug i fællesskab i klassen, mens sektionen HØJtid indeholder materialer til fase 4, hvor eleverne enkeltvis eller i små grupper arbejder med udvalgte højtider. 

 

Brug af fase 4

I fase 4 kan eleverne på egen hånd dykke ned i forskellige religioners højtider. Til dette arbejde skal sektionen HØJtid bruges. Sektionen indeholder en introduktion til udvalgte højtider inden for kristendom, islam, hinduisme og jødedom. Under hver højtid findes en beskrivelse af:

- Hvad højtiden hedder
- Hvornår højtiden fejres
- Hvad der fejres og
- Fortælling eller historien bag højtiden

Hvad der fejres præsenteres ved hjælp af en kort video, hvor fx en præst eller muslim fortæller om højtiden. Fortællingen eller historien bag består af genfortællinger fra forskellige børnebibeler eller lignende. Disse er indtalt, så eleverne også kan høre dem. Ved de hinduistiske fester findes ved historierne et link til forskellige engelsksprogede tegnefilm, som kan give eleverne en fornemmelse af indholdet og stemningerne.

Hvis en elev ønsker at læse og høre en fortælling på samme tid, skal han eller hun først åbne fanen med fortællingen, så lydfilen, for endelig at vende tilbage til tekstsiden.

højTID - på rundtur i kirkeårets højtider
© Folkekirkens Skoletjeneste Vestegnen & KILDEN - Folkekirkens Skoletjeneste